SPLOŠNI POGOJI SPLETNE TRGOVINE Deltakom

Z uporabo spletne strani se strinjate s spodaj navedenimi pogoji in jih v celoti razumete. Spletna trgovina delta-kom.net (v nadaljevanju Deltakom) je sestavljena v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Spletno trgovino Deltakom upravlja podjetje  Deltakom, Dušan Vučak s.p. Osnovni podatki podjetja Deltakom, storitve in trgovina Dušan Vučak s.p. Ivanjševski Vrh 34, 9245 Spodnji Ivanjci Identifikacijska številka za DDV: SI46248242 Davčni zavezanec: DA Matična številka: 6694209000 TRR: SI56 6100 0001 3842 732 pri Dh d.d. E-mail: info@delta-kom.net

Pogoji naročanja

Podjetje Deltakom, Dušan Vučak s.p. preko »shop.delta-kom.net« sprejeta naročila obravnava kot nepreklicna. V primeru napake lahko kupec brez dodatnih stroškov naročilo prekliče v času od izdaje naročila do prejema elektronskega obvestila, da je naročilo nepotrjeno. Po prejemu obvestila, da je naročilo potrjeno preklic naročila ni možen. Naročila spremljamo preko spletnega vmesnika-Woocommerce.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec mora o nameravanem vračilu pisno obvestiti ponudnika najkasneje v 14 dneh od prejetja blaga, in sicer na kontaktni e-naslov info@delta-kom.net blago pa vrniti v nadaljnjih 30 dneh. Kupec je dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa.

Prodajalec kupnino vrne čimprej oz. najkasneje v 30 dneh od datuma obvestila o vračilu blaga. O vračilu kupnine bo prodajalec obvestil kupca po elektronski pošti.

Kupec je dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa.

V primeru mehanskih poškodbah, ki niso nastale kot posledica neprimernega ravnanja s strani kupca, se reklamacije upoštevajo. Vse ostale nepravilnosti oz. reklamacije skrbno rešujemo skupaj v sodelovanju s kupcem, na za njega najboljši možni način.

Navodila za uporabo nakupovalne košarice

Naročilo je možno spreminjato do točke, ko pritisnete na gumb Zaključi nakup na strani Checkout. Od tega trenutka dalje naročilo dobi status nepotrjeno, in ga ni več mogoče spreminjati. Akcije, s katerimi lahko spreminjate nakupovalno košarico, predno se odločite, da nakup zaključite.

Akcija Opis
  S priskom na gumb odstranite izdelek iz nakupovalne košarice.
  S pritiskom na gumb osvežimo cene v nakupovalni košarici. Namenjen je izračunu novih cen, če spremenimo količino enemu ali večim izdelkov.
  S pritiskom na gumb zaključite in potrdite nakup v spletni trgovini

Pomembno: Pred zaključkom nakupa je potrebno označiti okence Sprejemam Pogoje poslovanja in se zavezujem k plačilu * Minimalni znesek naročila (brez stroškov dostave) je 3,00 z DDV.

Postopek naročanja

 1. Naročilo je sprejeto: Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Kupcu so na spletni strani ponudnika dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.
 2. Naročilo potrjeno: Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.
 3. Blago odposlano: Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.
 
 

Varovanje osebnih podatkov

V Deltakom, storitve in trgovina in na naši spletni strani www.delta-kom.net spoštujemo vašo zasebnost ter varujemo vaše podatke. Poslujemo skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), od objave teh pravil pa tudi z Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Naše storitve lahko uporabljate kot:

 • naznani uporabnik: v tem primeru bomo z vašim soglasjem ob obisku naših strani podatke zbirali preko piškotkov z namenom zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletnih strani
 • naročnik na e-novice: v tem primeru lahko naše storitve uporabljate kot neznani uporabnik, edini podatek, ki nam ga zaupate pa je le vaš elektronski naslov in izbira e-novic, ki jih želite prejemati na vaš naslov. Drugih podatkov o vas ne zbiramo. Na naše e-novice pa se lahko vedno odjavite (povezava do odjave je v vsaki e-novici) in se s tem izbrišete iz naših seznamov.
 • registrirani uporabnik
 • registrirani kupec

O naših registriranih uporabnikih in kupcih zbiramo več vrst osebnih podatkov:

 1. Identiteta: ime, priimek, elektronski naslov in geslo, ki je šifrirano in znano le uporabniku. Podatki poslovnih uporabnikov vključujejo tudi naziv podjetja in davčno številko zavezanca za DDV. Številko zavezanca za DDV hranimo tudi za fizične osebe, ki poslujejo kot zavezanci za DDV. Te podatke lahko vidite in urejate preko strani Moj račun.
 2. Kontaktni podatki: naslovi za dostavo, naslov za izdajo računa in telefonska številka. Te podatke lahko vidite in urejate preko strani  Moj račun.
 3. finančni podatki: podatkov o vaših kreditnih karticah ne hranimo. Te podatke posredujemo le izdajatelju vaše kreditne kartice. Enako velja za druge podobne oblike plačevanja preko spleta.
 4. podatki o nakupih in plačilih: hranimo vse podatke o vaših naročilih in plačilih ter vrnitvah naročil. Te podatke lahko vidite in urejate preko menuja Moj račun.
 5. podatki vezani na vašo uporabo in profil: zadnji ogledi izdelkov, pogostost obiskovanja posameznih oddelkov, pogosti nakupi, komunikacija z nami preko rubrike Klepet, ter oddani komentarji in ocene naših izdelkov. Te podatke lahko vidite in urejate preko strani Moj račun.
 6. marketinški podatki: vaše naročnine na naše e-novice, vaši seznami želja. Te podatke lahko vidite in urejate preko strani Moj račun.
 7. tehnični podatki: za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, podatki o operacijskem sistemu vaše naprave, brskalniku, lokaciji vaše naprave, vrsti naprave s katero dostopate na našo stran. Ob obisku preko piškotkov z vašo privolitvijo zbiramo tudi podatke za zagotavljanje boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletne strani. Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Deltakom, storitve in trgovina lahko na uporabnikov računalnik shrani tudi druge piškotke kot so piškotki sistemov Google Analytics, Facebook. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca 1 leto, potem postanejo neaktivni.

  Kako pridobivamo podatke -ko se registrirate kot uporabnik na naši spletni strani -ko oddate naročilo -ko stornirate naročilo -ko se naročite na katerokoli izmed naših e-novic -ko pregledujete naše vsebine -ko objavite vprašanje, komentar ali oceno kateregakoli izmed naših izdelkov -ko nam posredujete različna vprašanja, zahtevo za reklamacijo, vrnete izdelek -ko z nami komunicirate preko družbenih omrežij in v rubriki Klepet Google, Facebook nam posredujejo podatke, za katere ste jim to dovolili vi. Kaj delamo s podatki? Podatke o registriranih uporabnikih in kupcih ter nakupih zbiramo za:

 • zagotavljanje naših zakonskih obveznosti (za vodenje finančnih in poslovnih knjig),
 • izvedbo vaših naročil
 • za analize poslovanja, spremljanje statistik, obnašanja kupcev, pri čemer so uporabljeni podatki anonimizirani

Podatke o naročilih na naše e-novice zbiramo z namenom, da vam lahko na željeni naslov dostavimo izbrano e-novico. Vprašanja, ki nam jih posredujete preko kontaktnih obrazcev ali e-naslovov, objavljenih na spletnem mestu, bomo uporabili izključno za pripravo odgovora na vprašanje. Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov? Poleg nas lahko vaše osebne podatke uporabljajo tudi naši partnerji, ki jih potrebujemo pri izvedbi naročil, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov.

 • dostavnim službam posredujemo podatke, ki jih potrebujejo za prevoz in oddajo naročila
 • dobaviteljem in pooblaščenim serviserjem, v kolikor reklamacije ali vprašanja, pri katerih potrebujemo njihovo sodelovanje
 • izvajalcem plačil (na primer Paypal),
 • pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče, ipd.)
 • z vašo privolitvijo vaše podatke preko piškotkov posredujemo Google, Facebook in drugim družbenim omrežjemMailerLite uporabljamo za upravljanje naročnikovega seznama e-poštnega trženja in za pošiljanje e-novic našim naročnikom. MailerLite je ponudnik, ki lahko obdeluje vaše podatke s pomočjo industrijskih standardnih tehnologij, ki nam pomagajo spremljati in izboljševati naše novice.Politika zasebnosti MailerLite je na voljo na https://www.mailerlite.com/privacy-policy.V naših e-novicah se lahko odjavite s klikom na povezavo Odjava, ki je na koncu vsake e-novice.

Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z osebnimi podatki skladno z zakonodajo. Vaših podatkov v nobenem primeru ne posredujemo nepooblaščenim tretjim osebam.   Roki hrambe osebnih podatkov Vaše osebne podatke bomo hranili in obdelovali v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za zaključek naročenih ali dogovorjenih aktivnosti, ter v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov, še posebej, ko je obdelava osebnih podatkov potrebna v okviru sklenitve oziroma izvedbe pogodbe. Zagotavljanje varnosti Na naši spletnii strani uporabljamo več varnostno-zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo, razkritjem, neželenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov. Za prenose vseh osebnih podatkov uporabljamo tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij. Prosimo, da nam pri varovanju osebnih podatkov pomagate tako, da tudi sami poskrbite za varnost vašega uporabniškega imena in gesla.

Prikaz imena in logotipov blagovnih znamk: Vse zaščitene blagovne znamke, imena izdelkov in logotipi so v spletni trgovini DELTAKOM omenjene IZKLJUČNO za lažje prepoznavanje namembnosti izdelkov, katere ponujamo v naši spletni trgovini.